Jak nakládáš s hovnem, takový jsi typ člověka

Nedávno jsem byl na skvělém meetupu v Kiwi.com, kde David Pavlík zmínil, že po návratu ze států, kde pracoval mimo jiné ve SpaceX, měl několik kulturních šoků. A jedním z nich byla angažovanost zaměstnanců v ČR. Ve SpaceX, když v noci startuje raketa, zaměstnanci zapálí grill, a vlastně jsou všichni v práci. Nejde moc poznat, že by byla noc a další nahodí sledování na rakety na obrazovku a jedou. Vzpomněl jsem si na příhodu, jak jsem uklízel psí hovno před vchodem do firmy, kde jsem tehdy byl zaměstnaný, a všem ostatním přišlo divné, že mi to hovno vadí, když firma není moje a jsem jenom zaměstnanec. Ale mě prostě mega štvalo, že před firmou, kde pracuji se obří psí hovno. Petr Ocásek z AngelCam zmínil, že měl na toto téma kdysi na nějakém Barcampu přednášku o typech lidí, které dělil, dle toho jak nakládají s hovnem, při jeho odstraňování. Když to řeknu zjednodušeně, jsou tyto typy lidí. A platí to pro firmy, neziskovky, komunity, organizace všeho druhu i typu. Obecně vzato, platí to na celou společnost. I na vás!!!



První typ lidí. To jsou Ti, kteří vidí hovno, respektive řečeno problém, ale nikomu o tom neřeknou. Hovno tam nechají a dál dělají, že tam není. Prostě se to vyřeší. Skřítek Seto zasahuje.

Druhý typ lidí. To jsou Ti, kteří vidí hovno, a říkají, "hele tamhle je hovno a někdo, by s tím měl něco udělat, aby se to vyřešilo. Opět skřítek Seto.

Třetí typ lidí je ten, který to hovno uklidí. Tuto skupinu můžeme je ještě rozdělit na tři podskupiny.

   Podskupina 1. Tamhle bylo hovno a potřebuji toto, toto a toto, abych ho odstranil.
   Podskupina 2. Tamhle je hovno, ale jdu to uklidit, zařídím to tak a tak.
   Podskupina 3. Tamhle bylo hovno, a už jsem ho uklidil.

Osobně jsem slyšel, že existuje ještě skupina, kterou je, ale těžké identifikovat, protože pracuje v nechtěném utajení. A to jsou Ti co vidí, že tady je hovno, to hovno uklidí a nikomu ani neřeknou, že to udělali. S ohledem na způsob jejich práce je tato skupina něco jako bílá velryba, Yetty. Občas někdo říká, že ho viděl, ale vlastně to nikdo nemůže úplně potvrdit. 

Klasická hiring poučka říká, že Áčkoví lidi najímají Áčkové lidi, Béčkoví Céčkové, a Céčkoví déčkové. Prostě nejlepší hovnopucové, najímají zase nejlepší hovnopucy. Druzí nejlepší hovnopucové, třetí nejlepší a tak dále a tak dále.

A jaký typ 💩jste vy? 😂

Komentáře

  1. Já popravdě začínám jako první skupina. V mnohých případech hovno spláchne déšť. Pokud mi hodně vadí, pak jsem buď třetí podskupina nebo čtvrtá podskupina, která k mému smutku není v článku uvedena.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat